Presidenti rus Vladimir Putin, gjatë fjalimit të mbajtur në Forumin Ekonomik Ndërkombëtar të Shën Petersburgut, shprehu shqetësimin e tij në lidhje me barrën e borxhit në rritje si dhe dinamikën e papunësisë në shumë vende të botës, sidomos në mesin e të rinjve.

Galeria fotografike

"Të shqetësojnë pa masë shifrat e papunësisë - rreth 200 milionë njerëz janë të papunë në radhët e popullsisë së aftë për punë. Shumë e vështirë është situata në Afrikën e Jugut", - theksoi Putin, duke shtuar se papunësia në Greqi arrin në më shumë se 60% të popullsisë, në Portugali dhe Itali - mbi 40%, në Spanjë - 56%.

"Dëgjoni, kjo tashmë është një tragjedi. Kjo është një situatë shumë e rrezikshme dhe jo vetëm për ekonominë, por edhe për sferën sociale, sferën politike", - tha ai.