Në kryeqytetin e Polonisë, Varshavë, po zhvillohet Kongresi V i Grave - nën sloganin "Partneritet. Solidaritet. Shumëllojshmëri". Në këtë kongres marrin pjesë dhjetëra e mijëra gra dhe partnerët e tyre nga 32 vende.

Të ftuarat speciale të kongresit këtë vit janë Princesha e Arabisë Saudite Ameerah Al-Taweel, si dhe aktivistet e të drejtave të njeriut nga Afganistani dhe Kuvajti.

Në kuadër të forumit do të mbahen 25 diskutime, tryeza të rrumbullakta, master-class dhe takime në nivel ministror. Ndër temat e kongresit figurojnë: e ardhmja e Polonisë dhe Europës, sipërmarrja, familja, diversiteti kulturor dhe madje shëndeti i burrave.