Fillimin e befasishëm të operacionit policor në shkallë të gjerë në Republikën Çeke Kreu i Departamentit për luftimin e krimit të organizuar, Robert Szlachta, e shpjegoi me faktin se njëri prej të dyshuarve po planifikonte të largohej nga vendi.

Shefi i Departamentit për luftën kundër krimit të organizuar gjithashtu hodhi poshtë motivet politike të veprimeve të vartësve të tij.

Gjithsej u arrestuan 7 persona. E pandehura kryesore është Shefja e Sekretariatit të Kryeministrit të Republikës Çeke, Petr Necas - Jana Nagiova, e cila siç tha Szlachta, ka koordinuar aktivitetet e paligjshme të zbulimit ushtarak dhe ka organizuar refuzimin e mandatit të deputetit të 3 ligjvënësve të padëshiruar të Partisë Demokratike Qytetare.