Të hënën në mbrëmje studentët organizuan trazira masive në qendrën historike të kryeqytetit meksikan.

Anarkistët e rinj, duke fshehur fytyrat e tyre pas maskave, kapën një nga zyrtarët e Qeverisë së Mexico City, por më vonë e liruan atë. Përveç kësaj, studentët sulmuan policinë me shishe dhe gurë. Janë arrestuar 20 pjesëmarrës të trazirave, ndërkohë që dy persona janë plagosur.

Para përleshjeve në Mexico City u zhvillua marshimi në kujtim të ngjarjeve të 10 qershorit të vitit 1971. Atëherë, si rezultat i shpërndarjes së dhunshme të demonstratës studentore në Sheshin Tlatelolco të kryeqytetit u vranë rreth 120 persona.