Japonia duhet të përfshihet në përbërjen e anëtarëve të përhershëm të Këshillit të Sigurimit të OKB-së, deklaroi të premten Presidenti francez, François Hollande.

"Unë shprehem në favor të asaj që Japonia të bëhet anëtare e Këshillit të Sigurimit", - tha Presidenti francez gjatë fjalës së marrë para parlamentin japonez.

Sipas mendimit të tij, Franca dhe Japonia kryejnë detyra të rëndësishme për ruajtjen e paqes në planetin tonë.