Ditën e mërkurë në veri të Londrës u dogjën një xhami dhe një qendër kulturore islamike, transmetojnë mediat lokale. Dëshmitarët okularë konfirmojnë se para shpërthimit të zjarrit u dëgjua një tingull buçitës, i ngjashëm me shpërthim. Fatmirësisht askush nuk është lënduar.

Policia nisi hetimin në lidhje me faktin e zjarrvënies. Sipas një versioni, krimi ka "karakter racial".

Në rajonin e Londrës, ku ra zjarri, jeton një numër i konsiderueshëm emigrantësh nga Somalia.