Në kryeqytetin parlamentar të Afrikës së Jugut, Cape Town, i cili shtrihet në zonën subtropikale, po bën një mot i ftohtë i pazakontë. Në qytet për herë të parë pas shumë vitesh ra dëborë.

Sipas njoftimeve të mediave lokale, natën flokët e dëborës dhe breshëri mbuluan bregdetin e Cape Town. Në afërsi të bregut ngriu akull.

Për banorët e varfër të qytetit, të cilët jetojnë në ultësira, situata e krijuar është katastrofike - kasollet e tyre mbushen me ujë akull të ftohtë dhe merren me vete nga erërat e stuhishme. Në rrethinat e Cape Town janë shkatërruar më shumë se 500 shtëpi. Mbi 2.000 njerëz mbetën pa strehë mbi kokë. Autoritetet kanë shpallur gjendjen e jashtëzakonshme në qytet.