Ministria e Financave e Rusisë zgjodhi bankën “JPMorgan” si konsulente për promovimin e rejtingut kreditor të vendit, njoftoi Zëvendësministri rus Sergei Storçak.

0Rusia është vlerësuar nga Agjencia “Fitch” me "BBB" (e qëndrueshme), “S & P” - "BBB" (e qëndrueshme) dhe “Moody’s” - "Baa1" (e qëndrueshme). Planifikohet që rejtingu kreditor afatgjatë i Rusisë të arrijë në vitin 2016 kategorinë "A" sipas shkallës “Fitch” dhe “S & P, si dhe nivelin "A3" - sipas shkallës “Moody’s”.