Shirat e mëdha e të rrëmbyeshme si dhe dëbora që vazhdon të shkrijë kanë çuar në krijimin e një situatë mjaft kritike në lindje të Norvegjisë - Ostlandet. Sipas njoftimeve të meteorologëve, gjatë netëve të ardhshme këtu parashikohet të bien deri në 40 mm reshje, gjë kjo që mund të shkaktojë përmbytjen më të fuqishme për 50 vitet e fundit.

Aktualisht shumë rrugë automobilistike janë gërryer nga shirat, në autostradën që lidh qytetet Oslo dhe Trondheim është çarë vende-vende asfalti dhe është krijuar një hendek disa metra i thellë. Është paralizuar gjithashtu transporti hekurudhor njëkohësisht në disa drejtime.