Në kryeqytetin rus mund të hapet një rrjet biçikletash-taksi, i cili do të ofrojë shërbime transporti në distanca të shkurtra. Në veçanti, është menduar që pasagjerët të transportohen nga parqet dhe teatrot që ndodhen larg stacioneve të metrosë.

Supozohet se biçikletat-taksi do të kontribuojnë në zhvillimin e lëvizjes me biçikleta nëpër Moskë, do të reduktojnë trafikun e rënduar në rrugë gjatë stinës së ngrohtë dhe do të ushtrojnë një efekt pozitiv mbi gjendjen e mjedisit.