Shkak i hapjes së zjarrit me armë në një bankë në qytetin izraelit të Be’er-Sheva u bë borxhi bankar i sulmuesit.

Karta bankare e personit që hapi zjarr ishte e bllokuar për shkak se ajo kishte një borxh prej 6.000 siklash (rreth 1.600 $). Sipas njoftimeve paraprake, burri u përpoq të bjerë dakord me bankën për marrjen e një kredie, por atij iu refuzua një gjë e tillë. Pas kësaj ai u kthye me një pistoletë dhe hapi zjarr.

Si rezultat u vranë 4 persona. Krimineli pas një shkëmbimi zjarri me policinë vrau veten.