Kreu i Ministrisë së Jashtme të Rusisë, Sergei Lavrov, tërhoqi vëmendjen e homologut të tij suedez, Carl Bildt, ndaj domosdoshmërisë për të aplikuar ndalimin ligjor të faqes së Internetit "Kaukaz-Center" në Suedi, thuhet në një deklaratë të Departamentit të Informacionit dhe Shtypit të Ministrisë së Jashtme të Rusisë.

Portali i bazuar në Stokholm "Kaukaz-Center" u përfshi në listën e sanksioneve të Këshillit të Sigurimit të OKB-së në korrik të vitit 2011, por ndërkohë ai vazhdon të funksionojë pa kurrfarë problemesh.