Ambasadori amerikan në Rusi, Michael McFaul, mbas një takimi me diplomatët rusë në Ministrinë e Jashtme refuzoi të komentojë detajet e tij. Pas përfundimit të takimit McFaul përshëndeti me dorë turmën e gazetarëve të mbledhur para ndërtesës kryesore të Ministrisë së Punëve të Jashtme ruse dhe u largua.

Siç është njoftuar, një ditë më parë McFaul u thirr në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Federatës Ruse në lidhje me ndalimin e një agjenti të CIA-s në Moskë - Sekretarit të tretë të Ambasadës amerikane në Rusi, Ryan Christopher Fogle.