Lëvizjet palestineze “Fatah” dhe “Hamas” ranë dakord që për një periudhë 3-mujore të formojnë një bashkim qeveritar kombëtar dhe të organizojnë zgjedhjet, njoftojnë ditën e mërkurë mediat palestineze.

Marrëveshja u arrit në një takim në Kajro midis përfaqësuesve të lëvizjes “Fatah” dhe asaj “Hamas” për çështjen e pajtimit të Azzam al-Ahmad dhe Mousa Abu Marzook.