"Unë nuk vërej ndonjë arsye për shqetësim në lidhje me këtë fakt", tha Kreu i Ministrisë ruse të Punëve të Jashtme ditën e premte për gazetarët rusë.

Sergei Lavrov theksoi gjithashtu se Rusia dhe Bjellorusia janë një shtet i bashkuar dhe paraqesin në vetvete një hapësirë unike, ndër të tjera edhe nga pikëpamja ushtarake.