Pas fjalimit të Presidentit të Federatës Ruse dhe ekzekutimit të himnit kombëtar fillon parakalimi solemn i trupave. Sipas traditës së hershme paradën ushtarake e hapin daulltarët e Shkollës Ushtarake të Muzikës të Moskës. Ata i japin ritmin lëvizjes së kuadrateve parakaluese.

Galeria fotografike

Pastaj kësaj në sheshin kryesor të vendit parakalojnë pedagogët dhe studentët e shkollave të larta ushtarake, luftëtarët e divizioneve të Tamanit dhe Kantemirovit, brigadat e motorizuara sulmuese të Qarkut Ushtarak të Moskës, regjimentet e parashutistëve dhe desantit të MPB-së, brigadat e marinsave të Flotës së Balltikut, trupat e Brendshme të batalionit të MPB të Federatës Ruse, studentët e Institutit Ushtarak të Moskës.

Video