Të parat u shfaqën në Sheshin e Kuq kolona e automjeteve të blinduara "Tigër" (russ. "Тигр") dhe kolona e transportuesve të blinduar BTR “82A” (russ. “БТР 82А”), të cilët sapo kanë hyrë në përbërjen e armatimeve të Trupave të Këmbësorisë të Federatës Ruse dhe marrin pjesë për herë të parë në paradë. Vendin e kolonës së transportuesve të blinduar e zënë menjëherë tanket “T-90”, obusët vetëlëvizës "Msta-s" (russ. "Мста-с").

Galeria fotografike

Mbrojtjen ruse antiraket në Sheshin e Kuq e përfaqësojnë komplekset "Pancir-S1” (russ. "Панцирь-С1") dhe sistemet e famshme S-400 "Triumf" (russ. С-400 "Триумф"). Dhe, së fundi, armët strategjike të Rusisë - komplekset e raketave "Iskander-M" dhe "Topol-M" (russ. "Искандер-М" dhe "Тополь-М").

Video