Në fshatin bullgar Belasica sot u inaugurua rruga e quajtur "Kremlin". Në aktivitetin kushtuar Ditës së Fitores mbi nazizmin morrën pjesë përfaqësues të administratës vendore, stafi i misionit diplomatik të Federatës Ruse si dhe figura publike.

Belasica ndodhet në juglindje të Bullgarisë, në afërsi të kufirit me Greqinë dhe Maqedoninë. Sot fshati ka rreth 1.100 banorë.