Vlerësimi u përpilua nga specialistët e kompanisë britanike “Wealth In sight”. Studiuesit numëruan në kryeqytetin rus 64 miliarderë të dollarit.

Në Nju Jork pak më shumë - 70 persona dhe respektivisht ky qytet zuri vendin e parë. Njëri nga miliarderët e Nju Jorkut është Kryetari i Bashkisë, Michael Bloomberg.

Revista Forbes e vlerëson pasurinë e tij me 27 miliardë $.