Grupi i aktivistëve “Defense Distributed” njoftoi mbi krijimin e pistoletës së parë funksionale të krijuar me ndihmën e printerit 3D. Ditën e shtunë ajo u testua me sukses në poligonin e qitjes në Teksas.

Arma e zjarrit u prodhua me ndihmën e një pajisje që kushton 8 mijë dollarë, e cila e krijon secilin nga komponentët e pistoletës prej shtresash plastike. Dhe vetëm mekanizmi i shkrehjes është bërë prej metali.

Organizata “Defense Distributed”, e cila mbron të drejtën e mbajtjes së armës, deklaron se në ditët e ardhshme do të mundësojë aksesin e lirë në skicat e konstruktimit të pistoletës në fjalë.