Në afërsi të kryeqytetit të Bahreinit - Manama - opozita organizoi sot një demonstratë me kërkesën për lirimin e të burgosurve politikë. Aksioni përfundoi me përleshje me policinë.

Me opozitarët u bashkuan edhe aktivistët e lëvizjeve shiite, të cilët kërkonin zbatimin e reformave dhe dhënien atyre të të njëjtave të drejta, sikurse dhe minoriteti sunit, i cili ka në duart e veta pushtetin në ishull.

Trazirat antiqeveritare në Bahrein arritën kulmin në periudhën mesi i shkurtit - mesi i majit të vitit 2011. Ato u shtypën pas hyrjes në vend të ushtrisë dhe policisë nga Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.

Në shkurt të këtij viti në Bahreini filloi një valë e re protestash.