Koreja e Jugut i ka kërkuar leje SHBA-së për blerjen e avionëve pa pilot që në vitin 2005, duke njoftuar se ato janë të nevojshëm për misione zbulimi në marrëdhënie me Korenë e Veriut. SHBA-së iu deshën plot 8 vjet për të marrë miratimin e Kongresit, dhe në mes të prillit Departamenti i menaxhimit të prokurimit të mbrojtjes i Koresë së Jugut mori miratimin zyrtar nga Pentagoni.

Megjithatë, Seuli duhet të rishqyrtojë vendimin e vet në lidhje me blerjen e tyre për shkak të rritjes së konsiderueshme të çmimeve. Fillimisht për avionët pa pilot planifikohej të paguheshin 435 milionë $, por, sipas vlerësimeve më të fundit të Pentagonit, kostoja e tyre mund të arrijë deri në 1.2 miliardë dollarë.