Ministria e Shëndetësisë e Rusisë është e gatshëm të lejojë personat e infektuar me virusin HIV dhe me hepatit të adoptojnë fëmijë, shkruan gazeta "Kommersant" (russ. "Коммерсант").

Sipas të dhënave të botimit, nga Departamenti i Mbrojtjes së Shëndetit të Ministrisë së Shëndetësisë në aparatin qeveritar u dërgua propozimi për heqjen e virusit HIV dhe hepatit kronik B e C nga lista e sëmundjeve që ndalojnë adoptimin.

0"Nëse Ministria e Shëndetësisë mendon se këto sëmundje të prindërve birësues nuk janë të rrezikshme për fëmijën, atëherë ky variant do të merret në konsideratë", - deklaroi për gazetën Aleksei Levçenko, Sekretari për shtyp i Zëvendëskryeministres për çështjet sociale - Olga Gollodec.