Në tregjet botërore po vazhdon vala e shitjeve të aseteve, kuotat e të cilave janë të lidhura me ciklet ekonomike. Veçanërisht ndjeshëm po bien çmimet e lëndës së parë. Çmimi i naftës iu afrua së tepërmi nivelit psikologjikisht të rëndësishëm prej 100 $ për fuçi. Ka rënë ndjeshëm edhe çmimi i arit dhe argjendit.

Kërkesa për lëndën e parë ka rënë dukshëm pas publikimit të sotëm të statistikave mbi PBB-në kineze, të cilat i zhgënjyen keq investitorët për shkak të rënies së rritjes ekonomike të Kinës.