Programet e ndihmës për Irlandën dhe Portugalinë mund të korrigjohen që javën e ardhshme. Në këtë mendim arriti Eurogrupi, i cili të premten në një takim në Dublin shpalli mbi shtyrjen për 7 vjet të afatit kohor të shlyerjes së kredive antikrizë të këtyre vendeve.

Vëllimi i programit të stabilizimit për Portugalinë është 78 miliardë €, ndërsa për Irlandën 85 miliardë €. 75% e fondeve për të dy programet ofrohen nga vendet e Eurozonës, ndërsa 25% e tyre nga Fondi Monetar Ndërkombëtar.