Në Izrael, në fundin e Detit të Galilesë, arkeologët zbuluan një piramidë gjigande në formë konike të ndërtuar nga blloqe prej basalti dhe gurë të mëdhenj, të rëndë. Pesha e konstruksionit është rreth 60.000 ton, ndërsa lartësia e saj arrin në 10 metra.

Sipas disa supozimeve, struktura të tilla ndonjëherë përdoreshin për varrime.

Për herë të parë piramida misterioze u pikas në verën e vitit 2003, kur po studiohej deti me anë të hidrolokatorit. Më vonë piramidën u përpoqën ta studionin zhytësit.