Kontrata e punëve eksperimentalo-projektuese për zhvillimin e gjuajtësit ruso-indian të gjeneratës së pestë planifikohet të nënshkruhet para përfundimit të këtij viti, ndërsa modeli i vetë avionit tashmë është gati.

Marrëveshja për zhvillimin dhe prodhimin e përbashkët të gjuajtësit të gjeneratës së pestë u nënshkrua më 18 tetor të vitit 2007 në Moskë, në kuadër të takimit të shtatë të komisionit ndërqeveritar ruso-indian për bashkëpunim tekniko-ushtarak.

Ky është projekti më i madh i përbashkët në sferën e bashkëpunimit tekniko-ushtarak ruso-indian.