Trupat e Qarkut ushtarak Lindor nuk janë vënë në gjendje gatishmërie të lartë për shkak të situatës në Gadishullin Korean, pasi aktualisht nuk paraqitet ndonjë domosdoshmëri e tillë, deklaruan në strukturat ushtarake të rajonit.

Gjithashtu është njoftuar se udhëheqja ushtarake ruse monitoron me kujdes zhvillimin e ngjarjeve në Gadishullin Korean dhe është e gatshme të reagojë në mënyrë adekuate ndaj saj.