Ministri i Mbrojtjes i Republikës së Qipros, Fotis Fotiou, dhe Kreu i Shërbimit të Sigurisë Ekonomike të FSB-së (Shërbimi Federal i Sigurisë së Rusisë) Juri Jakovlev nënshkruan një marrëveshje për mbrojtjen e informacionit të klasifikuar.

Sipas burimit të informacionit, dokumenti në fjalë do t’i shërbejë ndërveprimit midis Rusisë dhe Republikës së Qipros në fushën ushtarake dhe tekniko-ushtarake.