Zëri i Rusisë Kompania "Gazprom" duhet t’i rikthehet realizimit të projektit të ndërtimit të degës së dytë të gazsjellësit "Jamal-Evropë", deklaroi Presidentin i Rusisë Vladimir Putin në një takim me Kreun e koncernit Aleksei Miller.

0Kryetari i shtetit rus vuri në dukje se autoritetet e kanë lënë faktikisht fare pas dore projektin "Yamal-Evropë-2" për shkak të ndërtimit të gazsjellësve "Nord Stream" ("Rryma Veriore") dhe "South Stream" ("Rryma Jugore"). "Fjalë bëhet për përmirësimin e sigurisë së furnizimit me gaz të Polonisë, Sllovakisë dhe Hungarisë", - shtoi Presidenti rus.