Në mëngjesin e së martës në dy lagje në veri dhe në perëndim të Damaskut nisën luftime të ashpra mes ushtrisë dhe opozitës, njoftoi Këshilli Mbikëqyrës i të Drejtave të Njeriut në Siri me seli në Londër. Gjatë përleshjeve të armatosura së paku 5 civilë janë plagosur.

Rebelët sirianë për disa muaj me radhë po përpiqen të marrin nën kontroll qendrën e Damaskut, por çdo herë ata kanë ndeshur në një rezistencë të ashpër nga ana e ushtrisë siriane.