Rusia do të zhvillojë Ekspozitën Botërore Expo 2020 në nivelin më të lartë, mendon Kryetarja e Këshillit të Federatës, Valentina Matvijenko.

Në një takim me Kryetarin e Komitetit Ekzekutiv të Byrosë Ndërkombëtare të Ekspozitave, Steen Christensen, ajo tha se Rusia është e gatshme të ofrojë garanci shtetërore dhe të përmbushë të gjitha angazhimet e nevojshme në mënyrë që t’i jepet mundësia të zhvillojë në Ekaterinburg Ekspozitën Botërore në vitin 2020.

0Votimi në lidhje me zgjedhjen e vendit të zhvillimit të Ekspozitës do të mbahet në Paris në nëntor të këtij viti.