0Kazan-i është kryeqyteti më verior i Universiadës Verore, klima e rajonit mund të krahasohet me rajonet e brendshme të Polonisë dhe Hungarisë. Temperatura mesatare në muajin korrik zakonisht atje është +20.2 ° C ose pak më e lartë. Megjithatë, duhet thënë, se qyteti është i rrahur shpesh nga erërat, ditët e qeta janë një gjë shumë e rrallë.