Gjuha ruse përdoret nga 5.9% e të gjitha faqeve ekzistuese të Internetit - dëshmojnë të dhënat e raportit të kompanisë analitike “W3Techs”.

Vendin e parë për nga përhapja e zë, si dhe më parë, gjuha angleze në të cilën janë krijuar 54.7% e faqeve të Internetit. Gjuha gjermane është fare pak më inferiore se ajo ruse, duke zënë 5.8% të faqeve të Internetit.

Në vendin e katërt renditet gjuha spanjolle (4.7%), më pas vjen frengjishtja (4.5%) dhe kinezishtja (4.4%).

Përveç kësaj, domeni i Internet ".ru" u bë domeni më popullor i nivelit të lartë midis domenëve kombëtarë.