Zëri i Rusisë Ditën e premte Presidenti i SHBA-së, Barack Obama, mbërriti në kryeqytetin e Jordanisë, Aman, me një vizitë zyrtare.

Siç pritet, Lideri i SHBA-së do të vizitojë monumentet historike të qytetit të lashtë Petra dhe do të takohet me mbretin e Jordanisë Abdullah II.

Gjatë takimit të tyre Barack Obama dhe mbreti jordanez do të diskutojnë perspektivat e negociatave midis palestinezëve dhe izraelitëve si dhe rrugëzgjidhjet e konfliktit sirian.