Venezuela pezulloi përkohësisht përpjekjet për të normalizuar marrëdhëniet diplomatike me Shtetet e Bashkuara të Amerikës për shkak të ndërhyrjes së zyrtarëve amerikanë në punët e brendshme të vendit.

0Siç deklaroi Ministri i Punëve të Jashtme të Venezuelës Elias Jaua, komunikimi mes dy vendeve është pezulluar vetëm në kuadër të Organizatës së Shteteve Amerikane, ndërkohë që marrëdhëniet diplomatike dhe konsullore mbeten të pandryshuara.