Numri i përdoruesve, të cilët vizitojnë faqen e videohosting YouTube, rezulton mbi një miliard vetë. Siç vënë në dukje përfaqësuesit e faqes së Internetit YouTube, një rol të rëndësishëm në rritjen e trafikut të resursit ka luajtur përhapja e pajisjeve mobile.

Videohosting u hap për herë të parë në vitin 2005 dhe vetëm një vit më vonë atë e bleu Google për 1.6 miliardë $. Falë thjeshtësisë dhe lehtësisë së përdorimit, YouTube u bë faqja e tretë në botë e Internetit përkatësisht numrit të vizitorëve.

0Në janar të vitit të kaluar numri i shikimeve të përditshme të videove në këtë faqe arriti në 4 miliardë.