Plazhi i provincës kiliane të Concepcion është mbushur me dhjetëra mijëra karkaleca deti, gaforre dhe molusqe të ngordhura. Shkaku i incidentit ende nuk dihet. Policia nuk përjashton mundësinë që incidenti të jetë pasojë e veprimtarisë kriminale.

Si pasojë e incidentit vija bregdetare është ngjyrosur e tëra në rozë. Në breg deti ka hedhur një numër të madh artropogësh (këmbë-nyjëtuar) të ngordhur.