Anija e vogël kryesuese raketore "Grad Svijazhsk" (russ. "Град Свияжск") e projektit 21631 u nxorr nga boathouse dhe u lëshua në ujë.

Anija e projektit 21631 e klasit "lumë-det" është zhvilluar posaçërisht për kushtet lundrimit në ujërat e cekëta të Detit Kaspik, me respektimin e kërkesave të Flotës Ushtarake Detare për minimizimin e interceptimit nga radarët.

Armatimet e anijes përbëhen nga kompleksi universal raketor "Kalibër-NK" (russ. "Калибр-НК"), i cili është i aftë të lëshojë raketa të ndryshme kruz si mbi objektivat nënujore, ashtu dhe ato bregdetare, sistemi universal artilerik me kalibër 100 mm, dy komplekse raketore zenith të mbrojtjes kundërajrore "Gibka" (russ. "Гибка"), kompleksi artilerik "Duet" (russ. "Дуэт") me kalibër 30 mm dhe dy mitralozë të kalibrit 14.5 mm.