Gjykata e Lartë e Indisë deklaroi se Ambasadori i Italisë, i cili ka ndihmuar në arritjen e lirimit të dy marinsave italianë, të akuzuar për vrasjen e peshkatarëve indianë, nuk ka asnjë imunitet gjyqësor dhe miratoi vendimin për të ndaluar Daniele Mancini-n të largohet nga vendi.

0Autoritetet indiane i lejuan të pandehurit të shkojnë në Itali, në mënyrë që ata të mund të votonin në zgjedhjet parlamentare si dhe për të kaluar pak kohë me familjet e tyre. Daniele Mancini dha personalisht garanci se italianët do të kthehen në Indi dhe do të dalin para drejtësisë, por ata nuk janë kthyer deri tani atje.