Asambleja Kombëtare (Parlamenti) e Bullgarisë u shpërnda ditën e enjte pas zhvillimit të takimit të fundit. Policia hoqi gjithashtu gardhet rreth ndërtesës, të cilat ishin vendosur për të mbrojtur deputetët nga zemërimi i turmës, e cila proteston kundër rritjes së çmimeve të energjisë elektrike.

Më 21 shkurt të këtij viti parlamenti bullgar pranoi dorëheqjen e Kryeministrit dhe Këshillit të Ministrave në lidhje me pakënaqësitë e qytetarëve të vendit. Sipas ligjit, pas largimit të qeverisë dhe përcaktimit të qeverisë së përkohshme, organi kryesor legjislativ duhet të shpërbëhet.

0Zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Bullgari janë caktuar për në 12 maj.