Zëri i Rusisë Borxhi i jashtëm publik i Rusisë arriti shumën 50.769.200.000 $, çka përbën një tregues 41.8% më të lartë se treguesi i 1 janarit të vitit 2012, njofton Ministria ruse e Financave. Kjo është pasojë e rritjes së borxhit të garancive shtetërore të vendit në valutë si dhe borxhit të lidhur me obligacionet e huaja të kredive.