Shkencëtarët britanikë mendojnë se rritja e rezistencës bakteriale ndaj antibiotikëve përbën një kërcënim serioz për njerëzimin dhe duhet të krahasohet me kërcënimin terrorist.

Profesor Sally Davies e quan këtë rrezik kërcënues bombë me veprim të ngadalësuar dhe mendon se në qoftë se nuk do të merren të gjitha masat e nevojshme, atëhere shoqëria do ta gjejë veten përsëri në atë periudhë të historisë, kur çdo lloj infeksioni ishte i aftë të vriste njeriun.

Rezistenca e bakterieve ndaj antibiotikëve shkakton mosfunksionimin e medikamenteve.