Sanksionet e reja kundër Koresë së Veriut do të aplikohen për shkak të provës bërthamore të realizuar në dhjetor nga Pheniani.

Projekt-rezoluta parashikon ndalimin e çdo lloj tregtie me Korenë e Veriut, në qoftë se ajo do të zhvillojë programet e saj bërthamore dhe raketore. Supozohet të kontrollohen të gjitha anijet e Koresë së Veriut, të cilat ndodhen në ujëra të huaja për ta. Do të hyjë gjithashtu në fuqi ndalimi i furnizimit në Korenë e Veriut i jahteve dhe makinave të shtrenjta, bizhuterive dhe sendeve të tjera luksoze.

0Më parë, Rusia ka deklaruar se do ta mbështesë këtë rezolutë.