Izraelitët ishin në gjendje ta përballonin valën e parë të karkalecave, të cilët fluturuan në jug të vendit nga Gadishulli i Sinait. Falë spërkatjes masive të pesticideve u shkatërruan pothuajse të gjitha tufat e zbuluara gjatë dy ditëve të fundit të "karkalecave me krahë".

Megjithatë, sipas parashikimeve të meteorologëve, në ditët e ardhshme mund të fryjë një erë e pafavorshme, e cila mund të sjellë "tufa" të tjera karkalecash nga Egjipti, të cilat përbëhen nga një milion specie. Lidhur me këtë situatë Ministria e Bujqësisë garanton se do ta mbajë situatën nën kontroll dhe do të monitorojë zhvillimin e saj.