Sipas të dhënave të NASA-s, tani aparati është kaluar në të ashtuquajturin regjim i sigurt ose në gjendje pushimi. Programuesit gradualisht po riaktivizojnë punën e kompjuterit të tij kryesor.

Roboti eksplorues i Marsit (Mars rover) mbërriti në Planetin e Kuq në gusht të vitit të kaluar. NASA-s ky projekt i kushtoi 2.5 miliardë $. Javën e kaluar u njoftua se “Curiosity” «ka ngadalësuar ritmet e punës" dhe po funksionon në regjim të kufizuar.