Diplomatët që punojnë në OKB pohojnë se Kina dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë arritur një marrëveshje paraprake lidhur me faktin se çfarë sanksionesh të reja duhet të aplikohen ndaj Korenë e Veriut për realizimin nga ajo të provës nëntokësore bërthamore muajin e kaluar. Deri më tani nuk dihet asgjë mbi detajet e marrëveshjes së arritur.

0Sot Këshilli i Sigurimit do të zhvillojë konsultime me dyer të mbyllura për sanksionet e reja të mundshme.