Konferenca ndërkombëtare për çështjen e sigurisë evropiane do të mbahet në maj në Moskë. Në të janë ftuar përfaqësuesit e organizatave ndërkombëtare dhe ministrat e mbrojtjes të vendeve të Evropës, SHBA-së, Kanadasë, njoftoi Ministri i Mbrojtjes i Rusisë, Sergei Shoigu.

"Unë mendoj se ka ardhur koha për zhvillimin e një diskutimi serioz në lidhje me çështjen e sigurisë evropiane", - deklaroi Ministri.

0Sergei Shoigu vuri në dukje gjithashtu se në marrëdhëniet e Rusisë me NATO-n, si dhe më parë, vazhdojnë të ruhen mosmarrëveshje.