Pjesa kontinentale e Shteteve të Bashkuara të Amerikës përfshihet brenda rrezes së veprimit të armës bërthamore koreanoveriore, thuhet në artikullin e njërit prej anëtarëve të komitetit kombëtar për zgjidhjen paqësore të Republikës Popullore Demokratike të Koresë, të botuar në faqen e Internetit "Uriminzokkiri". Në artikullin në fjalë vihet në dukje gjithashtu se Koreja e Veriut është shndërruar tashmë në "një fuqi raketore dhe bërthamore plotësisht të pavarur".

0Senati i SHBA-së miratoi rezolutën, në të cilën i bëhet thirrje Këshillit të Sigurimit të OKB-së për të aplikuar sanksione suplementare ndaj Phenianit.