Në fabrikën kimike të kompanisë “Bestchem” në qytetin Guiyang, kryeqytetin e provincës kineze Guizhou, ndodhi një shpërthim, në ndërtesë u hapën flakët e zjarrit. Si rezultat, minimum 5 bashkëpunëtorë të ndërmarrjes u lënduan. Nga territori rreth fabrikës me një rreze prej 1.5 km u evakuuan 20 mijë banorë.

0Sipas të dhënave paraprake, shkaku i shpërthimit ishte rrjedhja e toluenit dhe metanolit. Ekspertët po marrin në rajonin e incidentit mostrat e ajrit dhe të ujit. Deri më tani ata nuk kanë mundur të regjistrojnë ndotje ekologjike të rrezikshme për shëndetin e njeriut. Në këtë fabrikë prodhohen piretroide.